آیا کنکور تنها راه موفقیت است؟
آیا برنامه ای برای بعد از فارغ التحصیلی دارید؟
بزرگترین ضربه به فرزندان را خانواده ها وارد میکنند، دلیل این نظر چیست؟
آیا تنها از طریق دانشگاه رفتن و دریافت مدرک میتوان موفقیت بدست آورد؟
آیا حتما با مدرک دانشگاه میتوان به شغل و موفقیت رسید؟ تضمینی وجود دارد؟
آیا تضمینی وجود دارد که از مسیر کنکور و دانشگاه به موفقیت رسید؟
بزرگترین ضربه به فرزندان را خانواده ها وارد میکنند!
واقعیت این است که این اتفاق تعمدی نمیافتد و خانوادهها متاسفانه خودشان هم تصور میکنند که دارند تصمیم درستی میگیرند و این قضیه تحت تاثیر شرایط کشور قرار گرفته است، یعنی ما در حقیقت در یک چشم و هم چشمی خیلی بزرگ قرار داریم و اگر بخواهیم خیلی دقیقتر هم بیان کنیم، خانواده ها تصور می کنند تنها راه موفقیت آن تصمیمی است که برای بچه های خودشان دارند میگیرند و آنها را وادار میکند که در ماراتون کاملاً غیر اصولی به نام کنکور شرکت کنند. تنها مسیر موفقیت آن ها را ورود به دانشگاهها میبیند که از مسیر همان کنکور میگذرد و عملاً برای بعد از فارغ التحصیلی فکری نمیکنند؛ شاید به خاطر نوع انتخاب هایی است که برای خانوادهها ترسیم شده است و شاید بهتر است بگوییم که در کشور انتخاب های دیگری برای خانوادهها در نظر گرفته نشده است.
گفتیم که یا شخص پشت ماراتونی به نام کنکور قرار میگیره و فیلد میشود و همه آمال و آرزوهایی که دارد از بین می رود، یا میتواند در مسیر موفقیت قرار بگیرد و چه بهتر که در کنکور در دانشگاه بسیار حرفهای پذیرش بگیرد و در نهایت هم می تواند به موفقیت برسد، که این قضیه کاملاً اشتباه است یعنی متناسب با توانی که فرزندمان دارد، متناسب با علاقه ای که فرزندمان دارد و متناسب با فیلد های دیگری که اصلا از مسیر دانشگاه و کنکور نمیگذرند میتوانیم یک تصمیم متنوع تر بگیریم که با وجود اینکه هزینه شاید کمتری هم صرف کنیم. خانواده ها بسیار هزینه میکند، بسیار زحمت میکشند و انرژی میگذارند برای اینکه فرزندانشان در این ماراتن ها شرکت کنند و در دانشگاه خوب پذیرش بگیرند. ما میتونیم در روبیکو با هزینه خیلی کمتر و با زمان خیلی کمتر به نتیجه ی به شدت موثرتر و بهتر برای فرزندانمان برسیم.
کشور ما کشور تک انتخابی هست یعنی خانواده ها را ما طی یک فرایندی در یک شرایطی قرار دادیم که فقط یک تصمیم میتوانند بگیرند و تنها راه موفقیت شان را همین مسیر میدانند که به فرزندان خودشان بسیار فشار می اورند که در این مسیر قرار بگیرند و پیشرفت کنند و اگر این اتفاق نیفتد آنها را در حقیقت فیلد شده میبینند که واقعاً اتفاق بسیار ناخوشایندی است چون واقعاً فقط مسیر موفقیت مسیر کنکور و دانشگاه نیست کما اینکه خیلی وقت ها میتواند همین مسیر باعث عدم موفقیت فرزندان ما بشود.
به نظر شما آیا کنکور تنها راه موفقیت است؟ تضمینی وجود دارد که از مسیر کنکور و دانشگاه به موفقیت رسید؟ نظر خود در این باره با ما به اشتراک بگذارید.
تلقی کنکور به عنوان یک هدف؟
مشکل کنکور چیست؟
آیا برای بعد از پذیرش در کنکور برنامه ای دارید؟
ما نمیتوانیم علم فرزندانمان را با کنکور بسنجیم، پس چرا آن را معیار قرار میدهیم؟
اگر فرزند شما دارای دانش مهارتی باشد میتواند عملکرد خوبی از خود در کنکور نشان دهد؟
اگر فرد در جلسه کنکور استرس بگیرد چه اتفاقی میافتد؟
اگر فرد روز کنکور از نظر جسمانی حال خوبی نداشته باشد چه اتفاقی میافتد؟
آیا ما میتوانیم به این نتیجه برسیم که چون فرزندم در کنکور نتوانسته نتیجه بگیرد عملا نمیتواند در زندگی و شغل آینده اش موفق باشد ؟
متاسفانه ما کنکور را به عنوان یک هدف به آن نگاه میکنیم و بزرگترین مشکل از همین جا نشأت میگیرد.
یعنی ما اگر به کنکور به عنوان یک مسیری که قرار است ما را به یک هدف برساند نگاه می کردیم باز داستان متفاوت می شد ولی الان به هیچ عنوان نمی شود برای کنکور استدلال منطقی قائل شد و آن هم به این علت است که اصلاً چرا کنکور هدف باشه ؟
- یک سوال از خانواده ها، فرض کنید فرزند شما در کنکور پذیرش میشود، بعد از آن چه اتفاقی می افتد؟
طی صحبتی که با بیش از ۲۰۰ خانواده شد، بین همه این موارد کمتر از دو یا سه درصد افرادی بودند که بعد از کنکور یک برنامه مشخص برای فرزندانشان داشتند و این یک فاجعه است! یعنی ما کنکور را به عنوان یک هدف نگاه میکنیم در صورتی که کنکور کاملاً سیستم سنجش اشتباهی دارد، سیستم سنجشی دارد که مربوط به سالها پیش است و به هیچ عنوان استاندارد نیست. سوالاتی که برای کنکور مطرح میشود روی اصل مفهوم کار نمیکند و همانطور که مصطلح است میگویند که سوال کنکوری است یعنی طراح میخواهد سوال را گیج کننده طرح کند که پاسخگویی به این سوال سخت تر باشد و عملاً نمیشود آن فرد را در این جلسه کنکور سنجید.
فرض کنید فرزند شما اطلاعات خیلی خوبی هم داشته باشد و خیلی هم خوب کار کرده باشد ولی در جلسه کنکور استرس بگیرد. خیلی طبیعی است چون که ما یک ماراتن بسیار عظیمی داریم که استرس جز لاینفکی از آن می باشد.
- حالا اگر استرس بگیرد چه اتفاقی میافتد؟
- اگر فرد روز کنکور از نظر جسمانی حال خوبی نداشته باشد چه اتفاقی میافتد؟
این فاجعه است؛ ما یک سیستم ارزیابی اشتباه داریم و از آن سیستم ارزیابی اشتباه یک بت ساختیم و همه را برای رسیدن به آن بت تشویق میکنیم و در نهایت برای بعد کنکور هیچ برنامهای نداریم. فرای از این ها کنکور به عنوان یک کابوس برای برنامه ریزی خانواده ها می باشد.
- ما نمیتوانیم علم فرزندانمان را با کنکور بسنجیم، پس چرا آن را معیار قرار میدهیم؟
فرض را بر این بگیرید که فرزند دارای دانش مهارتی باشد اما در کنکور به هیچ عنوان نمی توانیم دانش مهارتی را بسنجیم. چیزی که در کنکور سنجیده می شود یک دانش کاملاً تئوری و نظری است و نمی توان به دانش مهارتی رسید. حالا اگر فرضا فرزند، نخبه مهارتی هم باشد در کنکور جز افرادی می شود که شکست میخورد.
- آیا ما میتوانیم به این نتیجه برسیم که چون فرزندم در کنکور نتوانسته نتیجه بگیرد عملا نمیتواند در زندگی و شغل آینده اش موفق باشد ؟
ورود همه افراد به دانشگاه هم خیلی درست نیست یعنی یک سری افراد مشخص باید وارد دانشگاه بشوند و همانطور که در کل دنیا این قضیه دارد اتفاق میافتد، ما هم قرار نیست تمامی فرزندانمان از مسیر دانشگاه عبور کنند تا به موفقیت برسند.
متاسفانه طی صحبت با با مشاوران بزرگ وزارت آموزش و پرورش، آن ها هم به این نتیجه رسیدند که فرزندان ابتدا کنکور بدهند و بعد از اتمام دانشگاه و دریافت مدرک تحصیلی، مهارتی را کسب کنند.
خب چرا باید چنین کاری را انجام بدهیم؟ ما با این کار به استعداد بچه ها و هوش بچه ها خیانت می کنیم و بعد آنها را به کاری که میتوانستند ۱۰ سال قبل آن را انجام بدهند برمیگردانیم.
از این این جهت با کنکور به عنوان یک هدف مخالفیم چراکه نحوه ارزیابی کنکور کاملاً رد شده و قدیمی است و شرایط برگزاری آن اصلا شرایط استانداردی نیست و ابزار سنجش بسیار ناکارآمدی هست، که متاسفانه برای خانوادهها به عنوان یک هدف در نظر گرفته شده است و به فرزندانمان بسیار ضربه وارد میکند. نظرات خود را با ما در این مورد به اشتراک بگذارید.
واقعا کنکور از بدترین ابزار سنجش توانایی و استعداد بچه های ما هست.
بسیار عالی کاش در دوران تحصیل ما هم کسی ما رو اینطور آگاه میکرد
مطلب بسیار عالی بود کنکور واقعا تنها راه موفقیت نیست
کاملا درسته و موافقم با شما
پس اگر کنکور شرکت نکنیم چکار کنیم؟
شرکت در المپیاد ملی مهارت و دوره های آموزشی پیش از المپیاد مهارت راه سریع تر و بهتری برای رسیدن به موفقیت و آینده ای روشن تر هست.
سلام. در دانشگاه عمدتا افراد با هدفمندی وارد میشوند. فرزند من یکسال دانشگاه رفت علاقه اش را پیدا نکرد. رفت خارج از کشور و 2 بار رشته های مختلف وارد شد، علاقه اش را پیدا نکرد! موسسه ای هنری رفته که علاقه اش را میتواند دنبال کند ولی هنرآموزان دیگر انگیزه تحصیل ندارند و وقت گذرانی میکنند!! خب، من والدی هستم دانشگاهی و همه آگاهی های لازم در حد سن فرزندم را هم برای او داشته ام، اجازه دادم فرزندم آزاد باشد در تصمیم گیری، این شد.
حالا کسی هست که راهنمایی ارزنده ای ارائه دهد که تکلیف من چیست؟ و آیا همینطور بگذارم زمان بگذرد ببینم چه میشود؟ چون هر گاه اظهار نارضایتی کنم، میگوید شما باید هر کاری من میکنم مخالفت کنید؟! پس چطور و کی راضی میشوید؟!
سلام شما میتوانید از طریق راه های ارتباطی روبیکو با ما در ارتباط باشید یا با شماره 09163471189 تماس حاصل فرمایید تا همکاران ما مشاوره های لازم را در اختیار شما قرار دهند و شما را راهنمایی کنند.